През учебната 2019/2020 година ФСПГ „Васил Левски“ – Монтана е класирана и работи по проект „Практични финанси“

       
 
  За ФСПГ
  История
  Преподаватели
  Настоятелство
  За контакти
 
     
 
  Полезно
  Седмична програма
  Електронен дневник
  Галерия
 
       
 
 

Инициативата е на JA България с изключителната институционална подкрепа от страна на Министерството на образованието и науката, Комисията за финансов надзор, Националната агенция по приходите и инициативата за насърчаване на общностите към Европейската банка за възстановяване и развитие, както и с подкрепата на корпоративните партньори на проекта („БНП Париба Лични финанси“, NN България, Финансова група „Карол“, ПОК „Доверие“ АД, „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ и ДЗИ) и на целия финансов сектор в Република България.

В хода на учебния процес, учениците и техните преподаватели получават подкрепа и практически поглед над учебното съдържание с помощта на доброволци от корпоративните партньори на проекта.

Като част от обучението по проекта днес в гимназията се проведе един динамичен и много ползотворен урок на тема „Спестявания и дълг“ с доброволец от „БНП Париба Лични финанси - Людмила Петрова.

Ученици от 10 „а“ клас, специалност „Икономика и мениджмънт и 10 „б“ клас, специалност „Банково дело“ влязоха в ролята на банкери, спестяващи и кредитополучатели.

Целта на обучението по „Практични финанси” на JA България е да се предоставят знания и практически умения в планирането и управлението на личните финанси, включително да се изясни ролята на заетостта и доходите, бюджетирането, спестяването, кредити и дълг, защита на потребителите, разумно потребление, управление на риска, инвестиране.

 
     
 
  © 2007 ФСГ "Васил Левски" - Монтана