Е-дневник    
 
     
   

146 години безсмъртие

       
 
  За ФСГ
  История
  Преподаватели
  Настоятелство
  За контакти
 
     
 
  Полезно
  Седмична програма
  Електронен дневник
  MS Outlook live
  Прием
  Галерия
 
       
 
 

България отбелязва 146 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Прекланяме се пред живота и делото на човека, вдъхновител на поколения българи. Годишнината e почетена с различни прояви от учениците на ФСПГ „Васил Левски“ - Монтана.

Възпитаниците на гимназията присъстваха в храм „Св. Св. Кирил и Методий“, където бе отслужена панахида в памет на „йеродякон Игнатий".

В експозиционната зала на Регионалния исторически музей учениците от 8Б клас – Ванеса Любомирова, Владимир Венциславов и Михаил Красимиров, Цветомир Калинов от 10А клас и учениците от 11В клас Глория Илиянова, Виолена Иванова и Лилия Кирилова изнесоха рецитал със стихове за Дякона.

Участваха в поклонението при паметника на Апостола в центъра на града. За да изразят своето уважение и почит към делото на Васил Левски, учениците поднесоха цветя.

В двора на Финансово – стопанска професионална гимназия „Васил Левски“ – Монтана всички учители и ученици сведоха глава пред саможертвата, делото и примера на Апостола на българската свобода Васил Левски.

     
 
  © 2007 ФСГ "Васил Левски" - Монтана